Baroque is not dead!

Voor het project ‘Baroque Is Not Dead!’ in het kader van 2018 Barok Jaar, Rubens Inspireert is Philine Janssens curator dans.

 Op 24 november vormt DE Studio het decor voor ‘Baroque Is Not Dead!’, een multidisciplinair festival in de geest van barok: groots en meeslepend. 

 

Baroque Is Not Dead

‘Baroque Is Not Dead!’ is een multidisciplinair festival van een dag in de geest van barok: groots en meeslepend. Bombastisch en baldadig. Een prikkelende polyfonie van zang, dans en taal. Een eigentijds eerbetoon aan de bezielende schoonheid van barok.

 

Barok vandaag

‘Baroque Is Not Dead!’ daagt hedendaagse artiesten uit om met een barokke bril naar vandaag te kijken.

Dansers gehuld in gouden body paint voeren choreografieën geïnspireerd op barokke kunstwerken. En het blijft niet bij kijken: Tijdens ons Bal Baroque leert de ceremoniemeester je de moves, daarna gaan alle benen los. Van Koordans tot krumping, de dansvloer is vanavond jouw canvas.

Het festival brengt ons naar de hoogdagen van de barok en vertelt tegelijk veel over vandaag. De drang naar iets groters, iets hogers, blijven hunkeren en blijven hopen.

Tickets & Info

Zaterdag 24 november 2018

Locatie: DE Studio, Maarschalk Gérardstraat 4, 2000 Antwerpen

Tickets via www.destudio.be

Baroque is Not Dead! is een productie van VONK & Zonen, Arenberg en DE Studio met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Stad Antwerpen.